Monday, January 12, 2009

DIME bombs used?


Erik Fosse har sett uvanlige skader i Gaza og frykter Israel har tatt i bruk nye og kraftigere våpen.

De norske legene Erik Fosse og Mads Gilbert kom i formiddag endelig inn i Egypt etter at de måtte overnatte i en vaktbod ved den egyptiske grenseposten i al-Arish. På grunn av trøbbel med papirene ble legene stoppet i ankomsthallen og fikk ikke komme inn i landet.

Ved 10-30-tiden søndag gikk imidlertid alt i orden og legene ble inkvartert på et hotell i i al-Arish der de endelig fikk slappet av. TV 2s reporter Kadafi Zaman møtte Erik Fosse rett etter pressekonferansen klokken

- Vi har sett bruk av høyeksplosive små bomber som nærmest river mennesker i fra hverandre. Bombene river vevsbiter ut av kroppen, sier Fosse.

Fosse sier de tror dette er såkalte DIME-bomber som er en forholdsvis liten bombe, men har en voldsom sprengningskraft. Bomben lager ikke splinter, slik vanlige konvensjonelle bomber.

- I disse pasientene ser vi ikke splinter, men vi ser masse små skader. Det ser nærmest ut som de er truffet av metallstøv med en voldsom hastighet, der trykkbølgen river menneskene i filler, forteller Fosse.

De fleste er truffet med fem-seks av disse splintene rundt om i kroppen.

No comments:

Post a Comment